- filety rybne
- przyprawa od O. Bonifratów
- sok z cytryny
- sól
- olej (do smażenia)
- masło
- sos sojowy
Zmrożone filety kładziemy na gorący olej.
Solę z jednej strony, kiedy się trochę podsmaży obracam - doprawiam sokiem z cytryny i odrobiną soli, przyprawą od Bonifratów. Dodaję łyżkę masła.
Zmniejszam ogień pod patelnią i pozwalam rybie rozpływać się we własnych sokach.
Można również przyprawić sosem sojowym dla bardziej wyrazistego smaku.
- przyprawa od O. Bonifratów
- sok z cytryny
- sól
- olej (do smażenia)
- masło
- sos sojowy
Zmrożone filety kładziemy na gorący olej.
Solę z jednej strony, kiedy się trochę podsmaży obracam - doprawiam sokiem z cytryny i odrobiną soli, przyprawą od Bonifratów. Dodaję łyżkę masła.
Zmniejszam ogień pod patelnią i pozwalam rybie rozpływać się we własnych sokach.
Można również przyprawić sosem sojowym dla bardziej wyrazistego smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz