Składniki:
- wieprzowina 500 g
- ogórek (konserwowy) 5 szt
- oliwa z oliwek, łyżeczka mąki ziemniaczanej
- zielona fasolka 1 kg (możne być mrożona)
- czosnek
- szczypior
- łyżka smalcu
- sos sojowy
Możesz zastosować zwoje ulubione mięso wieprzowe, należy je pokroić w małe paski razem z ogórkiem. Tak pokrojone należy posolić i zalać oliwą - aby się zamarynowało. Do tej mieszanki dosypujemy również łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Odstawiamy miskę z mięsem na minimum godzinę do lodówki.
Fasolkę trzeba przygotować - świeżą trzeba ugotować, ostudzić i pociąć na kawałki wielkości mięsa, mrożonej nie gotujemy (dodajemy ją w postaci zamrożonej). Szczypior trzeba posiekać, obrać czosnek i posiekać w kosteczkę.
Do woka wlewamy łyżeczkę oliwy - rozgrzewamy ją mocno i wrzucamy przygotowane wcześniej mięso. Dusimy je dokładnie - nie pozwalając na przypalanie. Dodajemy czosnek i szczypior - dusimy minutę. Dodajemy fasolkę i łyżkę smalcu. Fasola musi przejść wszystkimi smakami - dodajemy łyżeczkę cukru, sos sojowy - 2 łyżki + 50 ml wody. Powinien powstać sos.
Smacznego
- wieprzowina 500 g
- ogórek (konserwowy) 5 szt
- oliwa z oliwek, łyżeczka mąki ziemniaczanej
- zielona fasolka 1 kg (możne być mrożona)
- czosnek
- szczypior
- łyżka smalcu
- sos sojowy
Możesz zastosować zwoje ulubione mięso wieprzowe, należy je pokroić w małe paski razem z ogórkiem. Tak pokrojone należy posolić i zalać oliwą - aby się zamarynowało. Do tej mieszanki dosypujemy również łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Odstawiamy miskę z mięsem na minimum godzinę do lodówki.
Fasolkę trzeba przygotować - świeżą trzeba ugotować, ostudzić i pociąć na kawałki wielkości mięsa, mrożonej nie gotujemy (dodajemy ją w postaci zamrożonej). Szczypior trzeba posiekać, obrać czosnek i posiekać w kosteczkę.
Do woka wlewamy łyżeczkę oliwy - rozgrzewamy ją mocno i wrzucamy przygotowane wcześniej mięso. Dusimy je dokładnie - nie pozwalając na przypalanie. Dodajemy czosnek i szczypior - dusimy minutę. Dodajemy fasolkę i łyżkę smalcu. Fasola musi przejść wszystkimi smakami - dodajemy łyżeczkę cukru, sos sojowy - 2 łyżki + 50 ml wody. Powinien powstać sos.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz